Ihr Partner bei allen Schritten der Additiven Fertigung

800x800_Technikum.jpg

Die Hoffmann Group sieht in der additiven Fertigung enormes Potenzial. Dafür steht auch das firmeneigene 3D-Druck-Kompetenzzentrum, in dem wir die Wachstumschancen dieser innovativen Technologie ausloten.

Ob Automobilbranche, Raumfahrt oder Stahlindustrie, alle setzen auf die Additive Fertigung. Auch für die Hoffmann Group stellt diese innovative Produktionsart ein wichtiges Thema dar. So entstand am Münchner Standort der Hoffmann Group ein firmeneigenes 3D-Druck-Kompetenzzentrum, das über die drei derzeit wesentlichen Technologien verfügt. Hier arbeiten wir intensiv daran, die Möglichkeiten des 3D-Drucks systematisch zu analysieren.

Dabei verbinden wir diese Kerntechnologie mit unseren Produkten und Dienstleistungen. Damit wir auch in Zukunft Ihnen, unseren Kunden, innovative Produkte und Services bieten können.

Kwaliteitsgereedschap voor de additieve productie

1146x330_Kette.jpg

 1. Voorbereiden / instellen
De machine wordt voorbereid voor het printproces. Hiervoor dient de juiste veiligheidsuitrusting (PBM) te worden gedragen, bovendien zijn diverse handgereedschappen nodig.

2. Productieproces en uitpakken
Gedurende het productieproces worden de onderdelen laag voor laag in de machine opgebouwd. Aansluitend worden de onderdelen resp. het platform uitgepakt en uit de machine gehaald. Ook hier speelt de juiste PBM een doorslaggevende rol.

3. Scheiden van het constructieplatform.
Om de componenten van het constructieplatform te scheiden, worden uiteenlopende bewerkingsmethodes en gereedschappen gebruikt. Deze variëren van hamer en beitel tot spatels of messen tot aan geautomatiseerde processen zoals lintzagen of snijfrezen.

Nabewerking (handmatige of machinale nabewerking)
Het aandeel nabewerking kan 20-70% van het totale productieproces beslaan. De nabewerking wordt onderverdeeld in handmatige en machinale/geautomatiseerde nabewerking.

4. Handmatige nabewerking
De eerste stap is de support- resp. steunstructuren van het onderdeel te verwijderen om de gewenste oppervlakkwaliteit bij verdere bewerkingsstappen te kunnen creëren. Dit kan met diverse slijpgereedschappen, echter ook met polijstgereedschap om hoogglansoppervlakken te genereren.

5. Machinale nabewerking
Om de mate van automatisering van de nabewerking te vergroten, wordt verspaning toegepast. Hiervoor wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met het CAD-model om vrije vormvlakken door middel van het innovatieve PPC-frezen af te werken. Maar klassieke methoden zoals boren, vlakfrezen, boringsnabewerking etc. worden eveneens gebruikt.  

Insight: 3D Printing Competence Centre

MJP (Multi Jet Printing)

SLM (Selective Lasermelting)

Klantenmening

7897_Kundenstory_APWorks.Referenz.jpg

Sneller. Lichter. Efficiënter.

Voor de premium-Airbusdochter APWORKS in het Duitse Taufkirchen is 3D-printen de maat aller dingen, want met de additieve productie kunnen in de luchtvaart niet alleen aanzienlijk complexere geometrieën worden vervaardigd, maar kan er ook nog eens veel aan gewicht worden bespaard.

APWORKS heeft een eigen materiaal ontwikkeld: Scalmalloy® is een hoogwaardig aluminiumpoeder, dat speciaal voor de additieve productie werd ontwikkeld. Over het doel van Scalmalloy® zegt Joachim Zettler, directeur van de APWORKS GmbH: "Wanneer je de voordelen van metallisch 3D-printen combineert met nieuwe materialen, ontstaan er volledig nieuwe mogelijkheden bij de productie van onderdelen". Niettemin is bij alle additieve productieprocessen ook nabewerking nodig. Hier vertrouwt APWORKS als jarenlange partner op gereedschappen en bedrijfsinrichting van de Hoffmann Group. Zettler hierover: "Wij waarderen de Hoffmann Group als trouwe en betrouwbare partner en we zijn erg blij, dat men daar ook een pioniersgeest heeft en meedenkt met onze route naar innovatieve technologieën."
De komende jaren zal er in de additieve productie nog heel veel te doen zijn. Ten eerste omdat de machines nog verder geautomatiseerd en gedigitaliseerd worden en ten tweede omdat serieproductie, dankzij nog efficiëntere en productievere installaties, op nog grotere schaal realiseerbaar lijkt te zijn.